Avinguda de la Clota, 3, 08174 Sant Cugat del Vallès

Newsletter desembre 2019

Hola famílies!

Ja estem aquí de nou per informar-vos sobre totes les activitats que han realitzat les comissions durant aquest primer trimestre. Ja us avancem que n’han sigut moltes, així que dediqueu una estoneta a posar-vos al dia de tot el que passa a la nostra escola, tothom hi ha posat molt d’esforç i il.lusió.

La comissió Solidària ha estat prou engrescada. A final del curs passat vam preparar la campanya “La fam no fa vacances” del Banc dels Aliments, que va ser tot un éxit, recollint un total de 70Kg d’aliments.

A principi de curs vam organitzat la recollida de roba usada amb la Fundació Glorr, que també va tenir molt bona acollida.

I per acabar el trimestre, estem preparant amb molta il·lusió un Esmorzar Solidari, amb beneficis a La Marató de TV3. Serà aquest dissabte dia 14 a les 10.30h, al pati de l’escola. Hi haura activitats per a la mainada i rifarem unes fantàstiques paneres.

Us esperem a tots per passar un gran matí plegats!

Finalment aprofitem aquesta comunicació per convidar-vos a formar part de la comissió, i per a que us engresqueu amb els propers projectes, que segur seràn cada cop millors.

Portes obertes a l’espai de migdia…

L’olor de dinar impregna l’ambient, l’aire fresc es cola per la porta principal i tot es barreja amb la remor de la vida de l’escola. Alguns infants marxen a casa, la família els espera fora. D’altres surten al pati entre corredisses, se senten veus d’infants de fons. La Maria González (coordinadora de l’espai de migdia i extraescolars) ens dóna la benvinguda acompanyada del consell d’infants, un grup de nens i nenes de diferents grups i edats vestits amb petos esportius vermells esperen asseguts. Aquests ens van acompanyant al llarg de la visita per les diferents instal·lacions de l’escola. Ens expliquen que fan a l’espai de migdia, la Maria els ajuda. Les aules de primària són buides, els infants estan al pati, més tard dinaran. A les aules de P4 i P3 els infants es disposen a dinar: Els de P5 es troben al menjador dinant al primer torn. Les taules estan parades amb gots, plats, estris i tovallons, algunes d’elles amb estovalles.

També es pot observar un carro per aula, allà disposen dels diferents plats continguts en fonts metàl·liques, i un espai per escurar els plats. Al llarg de la visita se’ns explica que setmanalment (això ho pacta cada grup) hi ha dos encarregat de parar taula mentre la resta es van rentant les mans i preparant-se per dinar. El primer plat el serveixen els monitors, els segons i les amanides les serveixen els infants, en acabar cada infant escura el seu plat i el diposita al cubell. D’aquesta manera aquest moment de l’àpat facilita que els infants col·laborin i tinguin cura d’aquest espai i vivència col·lectiva.

Des de PAIDOS van proposar el dinar a les aules d’infantil per tal d’afavorir un ambient més tranquil i relaxat, el qual permet al monitor atendre als infants d’una manera més individual i tenir un millor control de les diferents necessitats alimentàries. L’ambient a l’escola és tranquil, de calma, serà perquè els infants estan dinant? Seguim caminant al pati. Allà trobem als infants de primer de primària asseguts amb els monitors desenvolupant una activitat de la setmana BIO, l’aigua contaminada i l’efecte sobre l’api. Els infants responen les preguntes dels monitors, s’aixequen i continuen l’activitat per tot el pati.

La comissió es dirigeix a una classe per poder escoltar, preguntar i reflexionar diferents qüestions entre els diferents assistents i la Maria González.

El dinar que van oferir a la comissió va ser deliciós. Constava d’una amanida completa (enciam, taronja, magrana, …), el cuscús amb sofregit de verdures era gustós i saborós, l’acompanyava un pollastre al forn amb salsa, de postres iogurt sense sucre prou suau perquè els infants se’l puguin menjar sense sucre i mandarines del temps. Durant el dinar van sorgir dubtes, plantejament i propostes noves entorn l’espai de migdia i les extraescolars.

Les membres de la comissió van sortir amb bones impressions per la feina que s’està fent a l’espai de migdia, sense oblidar que encara queden millores en alguns aspectes de l’organització, gestió i previsió pel que fa als recursos humans i materials i de propostes lectives i lúdiques. Amb l’objectiu tot plegat de poder donar resposta a les necessitats individuals dels infants i de les seves famílies.

Des de la comissió de menjador i extraescolars es convida a les famílies a escriure’ns al correu per qualsevol dubte o suggeriment: menjador.extraescolars@afalamirada.cat

Ja som aquí!

Ha nascut la comissió de Coeducació de l’escola. Aquest primer trimestre hem treballat moltíssim. Com ja sabeu , la comissió està formada per membres del claustre de l’escola i membres de l’AFA. I a la vegada, formem part de la Coordinadora de Comissions de Gènere de les AFES de les Escoles Públiques de Sant Cugat del Vallès.

El nostre objectiu, és educar en la normalització de la diversitat i en la no discriminació.

Per tal de poder treballar-hi, ens reunim periòdicament ja sigui per formar-nos, per coordinar-nos, per reflexionar, per aprendre de les altres, per conèixer les diferents realitats que ens envolten. Durant aquest trimestre ens hem format amb l’entitat Esberla. Fan formacions per a persones amb inquietuds per posar-se del revés i transformar els contextos educatius dels que formen part.

Nosaltres hem portat a terme: “Caixa d’eines per repensar l’escola en clau de gènere”.

També hem organitzat un taller i xerrada: “Ni prínceps blaus ni princeses promeses”, va tenir molta participació i va ser tot un èxit.

Es nota que les famílies tenim noves inquietuds.

Us seguirem informant…

Durant aquest primer trimestre la Comissió Cultural ja s’ha posat les piles per organitzar xerrades i activitats ben interessants al llarg del curs.

El passat 26 de novembre es va realitzar la primera xerrada amb un gran èxit. La xerrada ‘Recursos i estratègies per enfortir la relació amb els nens i nenes’ a càrrec de Vanessa López.

De cara els pròxims trimestres farem xerrades que tractaran temes relacionats amb l’assetjament i la gestió de conflictes, la gelosia entre germans i germanes, un taller de primers auxilis, la pedagogia sistèmica amb ponents com Júlia Prunes, Carolina Liniado, Carles Parellada, Jordi Valls, entre d’altres.

A la comissió de bricolatge hem estat treballant molt dur en la proposta i disseny de projectes per aquest curs. Us encantaran a vosaltres i a les vostres petites i petits!

Les aules i el passadís de P3, l’aula polivalent i de música ja tenen les seves cordes, així que els sostres ja es podran omplir dels treballs de les petites i petits artistes. Aviat juntament amb voluntàries i voluntaris ens posarem a treballar per millorar els jocs del pati i posar en marxa alguns dels projectes.

Continuem amb moltes ganes de treballar i molt il·lusionats esperant els resultats!

En un obrir i tancar d’ulls… finals d’any… festes i arbret de Nadal ja estan aquí i des de la comissió de festes hem pensat boniques idees per a que els nostres infants, famílies i equip docent puguin fer-les realitat als tallers de Nadal dels dies 12 i 13 de Desembre.

Ens encantarà veure com el nostre arbre de Nadal i la nostra estimada escola cobren vida amb els ornaments creatius i nadalencs.

Us esperem a tots!

Aquests darrers mesos a la comissió de biblioteca hem estat treballant en diverses tasques:

  • Hem preparat el llistat de llibres pel rodacontes. Disculpeu l’embolic amb alguns llibres descatalogats. Esperem que gaudiu del projecte en família! 🙂
  • Participarem a les activitats Nadalenques de l’escola explicant un conte de Nadal molt original inventat per l’Esther, membre de la comissió
  • Participarem a l’esmorzar solidari explicant un conte sobre la diversitat funcional
  • Ens estem organitzant per continuar amb l’inventari de llibres i revisar les biblioteques d’aula
  • Estem treballant en la secció de llibres recomanats de la web de l’AFA, en breu tornarà a estar activa!

Finalment, us volem comunicar l’agraïment per part de l’escola per la compra de llibres que la comissió va fer a l’estiu per a completar les biblioteques de cada curs. Gràcies AFA! Entre tots fem escola.

A la comissió d’hort ho tenim tot llest per posar-nos “mans a la terra” a partir de Gener. S’han decidit les tasques que calen fer per tenir l’hort llest per a que els alumnes el puguin gaudir a partir del març amb l’arribada del bon temps. Està previst que els nens/es dels diferents cursos d’Infantil i Primària puguin participar activament en la planificació d’aquest espai decidint quines hortalisses son les mes adequades, conrear-les segons les seves necessitats i decidir si calen accions específiques per millorar el seu creixement (aigua, llum, nutrients) i finalment la recol·lecció dels fruits i el seu tast.

Estem molt il·lusionats i amb ganes de veure quins fruits ens donarà aquest any l’Hort de la Mirada.

Us seguirem informant!!

Seguim comunicant i dissenyant tota la comunicació!  Via twitter, youtube , grups de what’s, mails, newsletters, cartells, web i el que faci falta!

Estem organitzades amb totes les gestores i gestors de la resta de comissions per tal de poder donar veu a tot el que envolta la nostra escola ( que no és poc J) i poc a poc anem posant ordre als calendaris.

La comissió de mobilitzacions es mou!

El primer trimestre d’aquest curs 19-20, la comissió de mobilitzacions ha crescut i, tristament com ja sabeu, les persones implicades hem estat actives. Entre d’altres activitats, hem dut a terme les següents:

  • Asistencia als plens municipals mensuals, per tal de preguntar sobre la situació del nou edifici, així com de les propostes i opcions temporalitat (en tots d’ells amb més voluntaris)
  • Sol·licitats a la nova alcaldessa els informes que justifiquen el nou endarreriment en la construcció del nou edifici.
  • Mobilització per a fer una protesta amb tall circulatori als voltants de l’escola el 25 d’octubre, amb Asistencia d’unes 50 famílies.
  • Mobilització per a fer una protesta amb pintades davant l’ajuntament, de l’escola que volem, coincidint amb el ple municipal del mes de novembre.
  • Creació de dos cançons i pancartes per a la protesta.
  • Estudi de tota la documentació facilitada per l’ajuntament, així com de les opcions relacionades amb les vies del tren i el moviment de mercaderies perilloses.
  • Reunions amb la direcció de l’escola per tal d’enfocar les demandes, exigències i peticions a Ajuntament i Generalitat, per tal d’anar el màxim de coordinats quan toca i de poder actuar com a famílies quan només podem fer-ho nosaltres.
  • Comunicació fluida amb la Junta de l’AFA, per tal de sumar esforços i planificar les accions, determinant responsables per a cada cas, a part de coordinar per les reunions de seguiment amb el grup de seguiment mixta escola-famílies-ajuntament-departament d’ensenyament.
  • Comunicació continua amb la comissió de comunicació per tal de fer els comunicats que cal, i fer força també a xarxes socials i amb els mitjans de comunicació per donar-nos veu.
  • Activació de queixa al Síndic de Greuges per tal que ens doni suport perquè l’escola sigui de 2 línies pels propers cursos fins que no anem a l’edifici nou i per tenir pati cobert, menjador, cuina, gimnàs i biblioteca mentre estiguem en mòduls.
  • Contacte amb Departament d’Ensenyament i reclamació a les regidories d’educació i de Desenvolupament Urbà, per tal d’aconseguir les reunions de seguiment, i afavorir la garantia dels terminis.
  • I per tot això, unes quantes reunions internes de la comissió, algunes presencials i d’altres virtuals.

Seguim! Que es cosa de totes i tots!

Recordeu que venen eleccions per a l’elecció de la nova junta així que us animem a totes i tots a apuntar-vos-hi.

Us recordem el calendari:

I aprofitem per desitjar-vos Molt Bones Festes!