Avinguda de la Clota, 3, 08174 Sant Cugat del Vallès

Newsletter juny 2019

Ja tenim a tocar fi de curs i des de l’AFA us volíem informar sobre totes les novetats que hi ha hagut en aquest darrer trimestre de curs i de pas desitjar-vos molt bon estiu. Ens veiem al setembre!

El passat dijous 6 de juny vam tenir una reunió de la comissió de seguiment on hi són membres l’Ajuntament de Sant Cugat, el Departament d’Educació, representants de l’AFA i la direcció de l’escola.
Es van tractar els punts:

  • 1. Mòduls curs 2019-20
  • 2. Pati 2020-21
  • 3. Futura escola
  • 1. A mitjans d’aquest mes de juny està previst que ja hi hagi empresa constructora la qual començarà el moviment de terres al mes de juliol, adequant el terreny per a la ubicació dels nous mòduls i el pati.La part que s’amplia és de 966,10 metres quadrats, dels quals 280 són pels mòduls. Això ens dóna aproximadament uns 686 metres quadrats més de zona de joc. Si afegim el que ja tenim, tenim una superfície de més de 1000 metres quadrats.
  • 2. Respecte a l’espai de pati del curs 2020-21, l’escola i l’AFA juntament amb l’Ajuntament de Sant Cugat i el Departament d’Educació començaran a treballar al setembre, per veure diferents solucions per poder gaudir d’un espai de joc més gran.
  • 3. Els arquitectes estan treballant de valent. Ja s’han reunit amb les diferents institucions que intervenen (bombers, protecció civil, energia…) i han fet adequacions dels plànols originals per resoldre temesde seguretat. Es manté l’inici de curs el setembre de 2021. Quan el projecte executiu estigui acabat i validat, l’Ajuntament farà una presentació a totes les famílies de l’escola.

Aquest tercer trimestre des de la Comissió Cultural hem organitzat un Taller de Primers Auxilis Pediàtrics a càrrec de Jordi Valls, formador de SIS Prevenció. Gràcies a l’èxit del taller, i si és possible de cara al curs vinent, tornarem a oferir la possibilitat de fer-lo per a les famílies que no l’han pogut gaudir en aquesta ocasió.

D’altra banda, hem donat una empenta a la creació de la futura Comissió de Gènere a la nostra Escola. L’educació per a la igualtat de gènere, o coeducació, és aquella que reconeix les capacitats de cada infant i jove, independentment del seu sexe, i vol promoure la igualtat real d’oportunitats en el respecte a la diferència, evitant qualsevol classe de discriminació per motius de gènere.

De moment ens estem informant i aprenent, tot formant part de la xarxa que coordina les diverses comissions de gènere de nombroses escoles públiques de Sant Cugat del Vallès.

La intenció de cara al curs vinent, és donar el relleu a les persones de la nostra escola que puguin estar interessades a dinamitzar aquesta nova comissió.L’objectiu general d’aquesta comissió seria generar consciència i sensibilitzar a la comunitat educativa i famílies pel que fa a la igualtat de gènere amb la intenció d’eliminar qualsevol estigma o discriminació existent.

Volem agrair-vos la vostra participació en totes les activitats que hem organitzat. Continuem treballant per oferir xerrades, formacions i activitats que siguin del vostre interès i us animem a participar activament de les diferents comissions. Com més famílies implicades siguem, millor escola construirem per les nostres filles i fills.

Molt bon estiu!

Aquests darrers mesos a la comissió de biblioteca hem estat treballant en diverses tasques:

  • Hem revisat tots els llibres donats a l’escola, els hem classificat per edats i distribuït a biblioteca i aula de cara al pròxim curs.
  • Hem seleccionat el sistema d’etiquetatge identificatiu per a posar als lloms dels llibres i que es pugui reconèixer fàcilment on pertany.
  • Estem actualitzant l’inventari• Estem folrant els llibres donats• Estem demanant pressupostos per a la compra d’uns llibres que cobriran algunes de les necessitats a les diferents aules de cara al curs vinent, com per exemple llibres per a primers lectors per a primària entre d’altres.
  • I contínuament estem treballant en la secció de llibres recomanats de la web de l’AFA 

La Mirada creix i l’entrada de 3 línies noves a P3 ens dóna l’oportunitat de reorganitzar els torns de menjador.

En el curs 2019-2020 hi haurà dos torns:

A les 12:30h dinaran els cursos d’infantil. P3 i P4 ho faran cadascú a la seva aula adequant els espais i P5 ho farà al menjador.
El segon torn serà a les 13:30h pels alumnes de Primària que també dinaran al menjador.

Com a novetat us informem que a primer de Primària els alumnes faran piscina com a activitat curricular. Així i tot l’activitat es farà fora de l’horari lectiu, en temps de migdia.

Ja estan publicades les activitats extraescolars de Paidos pel curs 19-20 podeu trobar més informació al següent enllaç.

Aquest trimestre hem tingut molta activitat!.
Els nens de P3 han fet un projecte sobre l’hort: Han treballat les parts de les plantes, què necessiten per créixer, les eines de l’hort, les llavors, etc. S’han fet tasques de treure males herbes, regar i trasplantar les mongeteres que teníem a la classe.

A partir de l’observació hem vist com creixien les plantes de l’hort, com s’han convertit les flors en fruits: carabassó, tomàquet, mongeta verda i maduixa. Quan els enciams, les pastanagues i els tomàquets han estat madurs hem preparat una amanida que ens l’hem menjat tots junts. Què bones son les fruites i verdures del nostre Hort!
I per completar el projecte hem aprofitat per fer un dibuix al natural d’una planta de l’hort. Els més petits de la Mirada han gaudit molt d’aquesta experiència i aprenentatge a l’aire lliure.

P4 i P5 també ha anat a l’hort durant les estones de lleure  del migdia. Aquests petits pagesos han fet feina de manteniment, (com posar les canyes de les tomaqueres i mongeteres), i és clar, també han anat veient com creixia tot.

Aquest darrer trimestre hem fabricat el segon tipi per als nostres petits! I amb aquest, hem donat per finalitzades les tasques de fabricació de nous jocs/ estructures per a aquest curs.

El que mai s’acaba són les tasques de manteniment! Bona senyal que nenes i nens fan ús de tot el que des de la comissió hem posat a la seva disposició! Us agraim a tots la vostra col·laboració!.

Aquest tercer trimestre està carregat de novetats per la nostre Comissió, el primer de tot és que tenim un nou integrant a comunicació “Benvingut Pau!!”. Ens fa molta il·lusió poder compartir tasques amb més famílies de l’escola.
La segona és el nou súper-web de l’AFA (www.afalamirada.cat) que amb l’ajuda de totes les comissions hem pogut posar on-line abans de l’inici de curs.

Esperem que els continguts us semblin interessants i que puguem seguir nodrint la pàgina de notícies de l’Escola i dels nostres fills i filles.
Amb el disseny i càrrega de contingut del web hem creat també mails i accessos a “Google Drive” compartits per totes les comissions per agilitzar la feina. Per últim, seguim com sempre treballant en la Newsletter trimestral, aquesta és l’última que rebreu aquest curs i esperem que com sempre us doni una visió del que està passant a l’Escola i el que s’està treballant des de l’AFA.
No ens oblidem dels nostres “projectes permanents” com el twitter (@AFALaMirada) o el disseny i creació dels cartells per les propostes de les altres Comissions… I ben aviat tindrem TokkApp també per l’AFA.

Que no pari la comunicació… Bon estiu i fins al curs que ve!