Avinguda de la Clota, 3, 08174 Sant Cugat del Vallès

Reunió comissió seguiment a l’Ajuntament de St Cugat del 24 de Febrer de 2020

Després de les salutacions vam transmetre les inquietuds de l’AFA.

Donat que al matí la regidora havia anunciat en roda de premsa que La Mirada tindria tres línies, la comissió de Seguiment li hem retret que es prengués aquesta decisió sense escotar a les famílies, assenyalant les limitacions d’espai i l’estat de l’escola per sota dels mínims establerts.

El motiu de la reunió era explicar-nos l’estat de la modificació del planejament urbanístic del bosc per encabir la nova escola.

La nova ubicació serà dins del bosc de Volpelleres, respectant el circuit esportiu que hi ha. L’anterior superfície es replantarà per recuperar l’espai al bosc.

Per avançar els tràmits es convoca un ple extraordinari el 5 de Març per fer l’aprovació del projecte inicial del planejament.

El procés finalitzarà amb l’aprovació definitiva per part de la Generalitat al Novembre/Desembre.

Al Desembre/Gener es llançarà en paral·lel el projecte constructiu i la publicació del concurs públic de construcció.

El projecte constructiu seguirà els tràmits de revisió que trigaran entre un i dos mesos.

El procés de contractació finalitzarà amb l’adjudicació al Juny/Juliol de 2021.

Amb aquest planning l’escola estaria construïda entre Desembre 2022 i Juny 2023. Podríem entrar a l’escola entre Gener i Setembre de 2023.

S’ha de reconèixer que, per ara, els terminis del projecte s’estan complint.

També es va parlar de la instal·lació dels mòduls i de l’elecció de la ubicació. Vam qüestionar la idoneïtat de la ubicació actual, pel desplaçament de nens que això suposa i vam demanar per quin motiu no es va elegir fer-ho al pàrquing mantenint la cohesió de l’escola.

Ens van explicar que aquest punt ja es va tractar a la darrera reunió i que per la nostra part no vam plantejar cap objecció. En tot cas, l’emplaçament del Patufet és només a 100 m de l’escola, és més gran, i permet instal·lar mòduls de 180+120 m2 en comptes de 120+90 m2.

Aquest projecte el desenvolupa i duu a terme el departament d’Ensenyament i de fet la redacció del projecte dels mòduls ja està adjudicat. Estem dins dels terminis per construir-ho a temps pel curs vinent.

Es van demanar les actes de les reunions anteriors i ens van informar que no s’havien fet actes, però d’ara endavant en farem.

Ens van transmetre el seu compromís amb el projecte de l’Escola La Mirada i que l’ordre de prioritats de la regidora eren la construcció de la nova escola, els mòduls i el menjador.

En quant la possibilitat de cedir un local municipal per fer-lo servir de cuina, ens informen que l’espai que s’havia suggerit encara està llogat i per tant no hi podem disposar d’ell. En qualsevol cas, vam demanar que estudien altres opcions per disposar d’aquest espai.

La reunió va continuar explicant les mancances que tenim i la necessitat de reduïr per uns anys a dues línies per no patir les mancances d’espai que estem patint. Li vam recordar que La Floresta té instal·lacions per 2 línies i només en té una i que si entren tres línies de P3 el curs vinent (2020-21), quan aquest infants arribn a P5 no tindran espai als mòduls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *