Avinguda de la Clota, 3, 08174 Sant Cugat del Vallès

Newsletter febrer 2021

Hola, famílies!

Ja estem aquí de nou per informar-vos sobre totes les activitats que hem realitzat i realitzarem des de les comissions de la nostra escola. Ja us avancem que n’han sigut moltes, així que dediqueu una estoneta a posar-vos al dia de tot el que passa, tothom hi ha posat molt d’esforç i il·lusió.

A part informar-vos de què recentment ens hem incorporat a Formació Afes en Xarxa, que és un espai virtual creat per les escoles públiques de Sant Cugat, on es retransmeten xerrades i debats formatius adreçats a les famílies, sobre temes com emocions, alimentació, sostenibilitat, arribant així a més públic i més temes d’interès.

Que gaudiu de la lectura 😍

Comissió Brico-Pati

Vols ajudar a crear un espai escolar que afavoreixi la creativitat, col·laboració i el joc? A la comissió de Brico-Pati, famílies i docents col·laborem en la creació i reparació del mobiliari escolar i vetllem per dissenyar i crear espais de joc al pati que garanteixin que els nostres petits compten amb tot el necessari per desenvolupar les seves capacitats.

Estem organitzant tot per reparar els tipis i cuinetes de pati i preparant un parell de sorpreses més! A més, hem d’agrair a la família Gorina Tamburini per haver treballat en aquesta super balança 😍. Moltes a gràcies a tots, als avis i als tiets també!

Tinguis o no coneixements en Brico, segur que ens pots ajudar! Uneix-te al nostre Brico-grup!


Comissió Cultural

Bones famílies!! A Cultural hi ha molt moviment aquest 2021! Hem creat un apartat a la web on compartim excursions, treballs manuals i activitats que han fet altres famílies de l’escola i que ens poden inspirar en aquests moments de confinament. Veure ⤍


També hem cocreat amb Biblio l’espai del conte en anglès, on podeu trobar contes en anglès explicats per famílies de la Mirada. Veure ⤍


I els pròxims mesos venen beeeen carregadets de formacions: mindfulness, neurociència, comunicació familiar i molts altres temes ben interessants!! Estigueu atents a les novetats! Ben aviat us enviarem més informació…

Recordar-vos que d’aquí uns dies tenim el Taller de Mindfulness per zoom.


Les places del taller estan exhaurides, gràcies per l’acollida. Dir-vos que tots/es els que vulgueu podeu apuntar-vos a la llista d’espera. Penseu que hi solen haver baixes els dies abans.

Comissió Sostenibilitat i Medi ambient

Hola, som la nova Comissió de Sostenibilitat i Medi ambient.

Tenim moltes ganes de poder posar de la nostra part per tal de poder fer d’aquest món un lloc una mica millor. Com sabeu, amb una petita implicació de cada un de nosaltres, tots junts podem provocar un canvi enorme!

Ben aviat tindrem el plaer de convidar-vos a dues activitats que estem preparant. Una d’elles serà convertir-vos en eco-herois i eco-heroïnes. L’altra consistirà a ajudar-nos a deixar els nostres parcs i boscos més nets.

Us hi animareu? Seguim en contacte, no us perdeu les nostres propostes! ♻️ 😍

Comissió Festes

La Comissió de Festes és potser una de les Comis més afectades per aquesta situació excepcional, però no per això ens desanimem!

Per Nadal, vàrem proposar a totes les famílies fer els ornaments a casa i que els infants els portessin per guarnir l’escola.
L’altra proposta va ser la d’ambientar l’últim dia del trimestre amb nadales per tota l’escola durant l’entrada i sortida dels infants.

Actualment, estem treballant amb diferents propostes covid-friendly per Carnaval 🎉.

Comissió Solidària

Els membres de la Comissió Solidària estem molt contents d’haver pogut organitzar la recapta d’aliments al desembre i de la gran acollida que va tenir la proposta per les famílies de l’escola. Tots els aliments que les famílies van aportar es van lliurar a Caritas Sant Cugat per ajudar a les famílies amb necessitats.

Va ser un èxit també la recollida de joguines en la que vam poder implicar als nostres infants, escollint ells mateixos la joguina que volien donar a l’Associació Corbera Voluntària, aportant felicitat a altres infants. Gràcies a una família de l’escola també es van lliurar a l’Associació caixes plenes de roba procedent d’una fàbrica tèxtil.

La situació actual no ens ho posa fàcil per fer totes les activitats que voldríem però us assegurem que seguirem a tope intentar fer el màxim possible per poder implicar als nostres infants en projectes solidaris.

Una vegada més, la Comissió Solidària us agraeix la vostra col·laboració en totes les propostes que us hem fet.

Comissió Informàtica
A la Comissió d’informàtica proporcionem eines i assessorament a nivell tècnic i de disseny per fer crèixer la web de l’escola. A més som els responsables del seu posicionament i imatge a Google Maps.
Durant aquest curs renovarem la web, ja que ja tenim contractat un domini propi.
Comissió Hort

Estem molt il·lusionats, ja que l’hort de primària va agafant forma i més quan és un projecte conjunt entre els alumnes de 2n i la comissió. Les aurores boreals han treballat tot el primer trimestre per preparar propostes tot tenint en compte la millor situació, mida, cost i cultius del nou hort i ens van presentar totes les propostes als integrants de la comissió. Van fer uns treballs magnífics que ens ha ajudat a fer el projecte final.

Tot tornant de les vacances de Nadal la comissió ens hem posat mans a l’obra i ja tenim l’hort llest perquè els alumnes puguin començar a plantar. Si encara no l’heu vist us convidem a passar pel pati de primària i el veureu.

Ara a la comissió no ens quedem només amb això, també s’ha arranjat l’hort d’infantil per tal que els més petits també facin activitats a l’hort i que a la primavera comencin a recollir fruits.

Ara continuarem treballant en altres projectes que ens engrescaran igual o més: complementar el camí sensorial amb plantes aromàtiques, planificar una zona de planter i preparació de nous cultius a la zona de primària, tallers horts urbans, etc.

Comissió Comunicació
La comissió de comunicació ha treballat dur com cada trimestre en mantenir-vos el millor informats possibles, però es que a més hem tingut noves iniciatives que creiem molt importants remarcar.
Hem creat tres nous apartats a la web de www.afalamirada.cat:

I no us oblideu de les nostres Xarxes Socials que mantenim al dia…Twitter i Instagram !


Ademés de la Newsletter que us enviem ara mateix!! Col·laborem amb les comissions, amb la de Biblioteca vam fer ressò del súper calendari d’advent que van crear, ens associem amb mobilitzacions i sempre estem ben pendents del que necessita la Junta per poder estar tots el millor informats.
Aquest segon trimestre venim amb moltes ganes de marxa!! Seguiu-nos!!

Comissió Biblioteca

Aquest primer trimestre a la Comissió de Biblioteca hem estat treballant en diversos projectes. D’una banda hem fet el Calendari d’advent literari, desitgem que us hagi agradat! Si algú se’l va perdre, el podeu trobar a la web i instagram de l’AFA.

També hem estrenat seccions noves a la web com “activitats literàries per fer amb infants”. Actualment les propostes que inclou són totes digitals, però ben aviat inclourem propostes per fer a casa en família.


També participem amb la comissió cultural en la secció “l’hora el conte en anglès”. Si encara no hi heu entrat, no us ho perdeu! A més, estem contactant amb editorials per aconseguir donacions per a la biblioteca de l’escola.
De moment està tenint molt bona rebuda i ja han arribat exemplars molt bonics.

Aquest trimestre tenim diferents objectius entre mans:

 • Treballarem en la reactivació de les recomanacions lectores de la web i l’actualització de la resta de seccions de la comissió.
 • Millores per les zones de biblio pati
 • Organització d’alguna xerrada/taller literari
 • Inventariat de les biblioteques d’aula per identificar mancances i poder-les completar amb el material necessari.

Comissió Menjador i Extraescolars

Des de la Comissió de menjador i extraescolars vetllem pel bon funcionament del temps de migdia; el menjador, el temps de lleure, monitoratge i dinar. A més valorem, proposem i complementem la decisió de les extraescolars, casals (durant els períodes no lectius) i projecte de temps de migdia.

Actualment a l’Escola la Mirada el temps de migdia i extraescolars el du a terme l’empresa Paidos Fundesplai. En aquest últim any i a causa de la situació de pandèmia per la COVID, la comissió ha participat activament juntament amb Paidos en el redisseny de les activitats oferides a les famílies amb l’ànim de facilitar la conciliació respectant la normativa sanitària vigent i superant les dificultats que això implica.

S’han aconseguit horaris més flexibles i la proposta d’una nova activitat extraescolar Multiesports que respecti els grups bombolla i poder així realitzar l’activitat de forma presencial.

Esperem que molts us apunteu 😀

menjador10

menjador8

menjador3

menjador5

menjador2

menjador1

menjador11

menjador6


Anterior
Següent
Comissió Mobilitzacions
Desde Mobilitzacions ens estem coordinant amb Comunicació i Junta per anar organitzant i coordinant totes aquelles accions que veiem que puguin ajudar a tant a portar a terme el projecte de la nova escola com a millorar les instal·lacions actuals. 

Recordeu que tota ajuda és benvinguda així que si tens ganes de fer-te sentir no dubtis en sumar-t’hi. 

Envia un mail a lamiradaindignada@afalamirada.cat
Comissió Coeducació

Hola, famílies!

Som la comissió de Coeducació de l’escola La Mirada. Un grup de mares i pare(s) membres de l’AFA i membres del claustre de l’escola que ens hem unit per formar la Comissió de COEDUCACIÓ. El nostre objectiu és treballar per garantir una escola amb una educació que atén a la diversitat. Respectant una igualtat real d’oportunitats entre nenes i nens i l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe, raça, cultura i necessitats especials. Trencant amb la reproducció d’estereotips i perjudicis que tendeixen a limitar les possibilitats de les persones en funció de les seves característiques i no de les seves capacitats i desitjos reals.

També formen part de la Coordinadora de Comissions de les AFES de les escoles públiques de Sant Cugat del Vallès, amb la que treballem de forma transversal alhora que suposa una eina de treball en xarxa que multiplica els resultats que és volem aconseguir.

Específicament els nostres objectius per aquest curs, són els següents:

 • Elaborar una diagnosis de l’escola respecte a l’atenció a la diversitat i a la no discriminació per raons de sexe, raça, cultura i religió i integració d’alumnes amb necessitats especials.
 • Sensibilitzar i Conscienciar a les famílies de l’escola per no reproduir les desigualtats apreses i/o interioritzades en relació a la igualtat real d’oportunitats davant la diversitat.
 • Organitzar accions (conferències, tallers, etc.) per a les famílies de l’escola. Actualment i recollint la proposta realitzada per una gran majoria de les famílies de l’escola a l’enquesta que es va passar, estem treballant per poder oferir una xerrada sobre micromasclismes i microracismes i un altre sobre contes coeducatius.
 • Establir mecanismes de detecció en quant a discriminacions siguin pel motiu que siguin.

 QUE HEM FET?

Durant aquest primer trimestre hem participat en la proposta de diferents activitats dutes a terme a l’escola:

 • Dones artistes en la música pel dia de la música, el 22/11/2020. Durant tot el mes es va treballar la història d’una dona artista de la música.
 • Elaboració de la campanya de joguines no sexistes.
 • Enquestes famílies per recollir les seves inquietuds pel que fa a aspectes coeducatius a tractar.

 QUE ESTEM FENT?

Actualment estem treballant per realitzar les següents propostes:

 • Dia LGTBIQ+.
 • Dia de la Dona científica. (11 de Febrer).
 • Dia de la dona (8 de Març).
 • Dia Internacional per l’Eliminació de la Discriminació Racial  (21 de març).
 • Enquestes per la diagnosis de l’escola en clau coeducativa.
 • Recerca de ponents per Xerrada sobre micromasclismes i microracismees.

 Continuarem treballant per l’escola inclusiva que volem on el respecte a la diversitat esdevingui l’eix vertebrador de tots els aprenentatges de les nostres filles i fills.

Us anirem informant de les nostres activitats!!!!

Si teniu algun dubte o voleu formar part d’alguna comissió, aquí teniu els mails de contacte:

Menjador i Extraescolars: menjador.extraescolars@afalamirada.cat
Brico-Pati: brico@afalamirada.cat
Festes: festes@afalamirada.cat
Biblioteca: biblioteca@afalamirada.cat
Hort: hort@afalamirada.cat
Informàtica: informatica@afalamirada.cat
Coeducació: coeducacio@afalamirada.cat
Comunicació: comunicacio@afalamirada.cat
Solidària: solidaria@afalamirada.cat
Cultural: cultural@afalamirada.cat
Mobilitzacions: lamiradaindignada@afalamirada.cat
Sostenibilitat i Medi ambient: medi.ambient@afalamirada.cat  

I si encara no sou socis de l’AFA, us animem a que en formeu part!
Si us voleu apuntar, utilitzeu el formulari